Διάκριση για τους μαθητές του Γυμνασίου μας


Ομάδα μαθητών/μαθητριών του Γυμνασίου μας διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι” καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία ψηφιακών έργων Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR).

Μία φωτογραφία της Καβάλας του 19ου αιώνα ενέπνευσε τους μαθητές/τις μαθήτριες οι οποίοι με το έργο τους «Στο δρόμο του νερού» προσπάθησαν να «ζωντανέψουν» με τη βοήθεια της τεχνολογίας ένα σύμβολο της πόλης, το ιστορικό Υδραγωγείο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη με τη συνεργασία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς/Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ομάδα Μαθητών και Καθηγητριών

Γαϊτανίδου Πασχαλίνα (Τμήμα Β1)
Μίλτσης Ιωάννης (Τμήμα Γ3)
Μούτσο Αντριέλα (Τμήμα Β3)
Νοβάκης Αναστάσιος (Τμήμα Β3)
Ντρέτσα Μαριγκλέν (Τμήμα Β3)
Οικονόμου Δήμητρα (Τμήμα Β3)
Χυτίου Μαρία Αλεξάνδρα (Τμήμα Β5)
 
Ασλανίδου Συμέλα (Φιλόλογος)
Τσομπανούδη Δέσποινα (Καθηγήτρια Πληροφορικής)

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής

1) Σε συσκευή με Android μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής από εδώ.
2) Για να δοκιμάσετε την εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας ανοίγετε από το μενού της εφαρμογής την επιλογή AR και σκανάρετε την παρακάτω φωτογραφία: