Μαθητές της Γ’ τάξης στη διαδικτυακή ημερίδα «Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021): Μνήμες και “εικόνες”» του ΠΕΚΕΣ Α.Μ.Θ. και της Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.


Το ΠΕΚΕΣ Α.Μ.Θ. και η Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ. διοργάνωσαν τρεις διαδικτυακές μαθητικές ημερίδες  στις 31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου με τίτλο «Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021): Μνήμες και “εικόνες” από το παρελθόν υπό το πρίσμα του παρόντος και με το βλέμμα στο μέλλον».  Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν 17 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου οι οποίοι παρουσίασαν μία εργασία με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση εν πλω. Ο ναυτικός αγώνας των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μελέτησαν το ναυτικό αγώνα των Ελλήνων στη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Δημιούργησαν με τρία ψηφιακά εργαλεία τρεις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη συγκέντρωσαν πληροφορίες για το στόλο του ναυτικού αγώνα. Τους απασχόλησαν μια σειρά από ερωτήματα. Ποια ήταν η δύναμη του στόλου; Ποιες οι δυσκολίες του; Ποια τα είδη των πλοίων, των πολεμικών επιχειρήσεων; Ποιοι οι πρωταγωνιστές; Στη δεύτερη ενότητα σημείωσαν στο χάρτη τα νησιά που συμμετείχαν στον Αγώνα και αναφέρθηκαν στην προσφορά του καθενός σ’ αυτόν. Τέλος, τοποθέτησαν στη χρονογραμμή τις ναυμαχίες και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στα νησιά από το 1821 έως και το 1827.

Η εργασία μας είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://sway.office.com/6XH8fEAJWEYLmeyl?ref=Link

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και την εξαιρετική τους παρουσίαση!

Υπεύθυνη καθηγήτρια:  Αβραμίδου Σοφία ΠΕ02